Jobs

Kick start Dutch Board Game – Marketing & Communication Internship

Wil jij helpen om een nieuw Nederlands bordspel naar de markt te brengen via Kickstarter in maart 2022? Wil je de wereld enthousiast maken via social media én spellenbeurzen? Wil je contact met producenten en je bemoeien met het artwork? Contact dan GigaWatt voor een onvergetelijke stage.

Wat zal je doen?
Op dit moment werken we met het bordspel ontwerp toe naar een kickstarter in september. We werken nu op verschillende fronten aan het spel: artwork, playtesting, en contact met producenten. Wij zoeken iemand die kan helpen om alles op zijn plek te laten vallen vóór en tijdens de kickstarter. Dat betekent dus het opzetten en uitvoeren van een marketing & communicatie plan voor het spel, benaderen van lanceer partners & winkels, en coordinatie met producent & artwork.

  • Startdatum: okt-nov
  • Einddatum: feb-apr
  • Uren per week in overleg (24-36 uur)

Wat bieden wij jou?
De unieke ervaring om mee te werken aan een nieuw bordspel en deze succesvol te lanceren. Daarnaast krijg je begeleiding van 4 ervaren ondernemers & creatieven die al meer dan tien jaar werkervaring hebben in energie & duurzaamheidsonderwerpen, opzetten van bedrijven, art direction, marketing en coaching. Verder een vergoeding van 750 euro per maand op fulltime basis. Als kers op de taart ga jij ook met ons naar een van de grootste spelletjesbeurzen in Europe om het spel te lanceren.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die enthousiast is om dit bordspel samen met ons een succes te maken! Dat betekent dat we iemand zoeken die savvy is met social media, makkelijk met mensen contact legt, en dingen gedaan krijgt. We schatten in dat vanaf 3e jaars het beste past vanwege de mate waarin je zelfstandig zal werken. Passie voor duurzaamheid wordt gewaardeerd! En je zal waarschijnlijk een paar weekenden meegaan naar spelletjes beurzen in Duitsland, Nederland & België.

Wat is de achtergrond van het bordspel?
Het bordspel genaamd “GigaWatt” is ontstaan vanuit de wens om een breder publiek een beeld te geven van de complexiteit van de energietransitie en daarbij de belangrijkste energieconcepten en economische mechanismen uit te leggen. De ontwikkelaars van dit spel, Milo van Holsteijn, Jöbke Janssen en Wouter Vink hebben een achtergrond in consulting (Bain, McKinsey), investing (AAC) en ondernemen. Tegenwoordig zijn ze met name actief in de energietransitie (GroenDus en SYSTEMIQ). In ons werk hebben wij frequent gesprekken over de uitdagingen van deze transitie, waarbij de complexiteit van het systeem niet altijd goed overzien wordt. Een goed doordacht, maar vooral leuk bordspel voor een brede doelgroep (à la Monopoly/Catan leek ons de ideale manier om dit op een leuke en toegankelijke uit te leggen aan zoveel mogelijk mensen.

  • Medio 2020 is begonnen met de ontwikkeling van het spel
  • Eind 2020 is begonnen met extensief playtesten
  • Begin 2021 is Yvonne Mak (werkzaam bij creatief bureau Natwerk) als Art Director betrokken voor de ontwikkeling van de artwork van het spel.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Stuur een e-mail naar info@gigawattgame.com met CV en motivatiebrief of DM ons op instagram.