Persbericht

GigaWatt:
Nieuw Nederlands bordspel over de energietransitie gelanceerd op Kickstarter!

GigaWatt is een leuk nieuw bordspel over energie en de race om als eerste de Parijs doelstellingen te halen. Het spel is gebaseerd op realistische uitgangspunten.

Bordspel spelers bij grootste bordspellen beurs Spiel in Essen testen het nieuwe bordspel

AMSTERDAM, 1 maart 2022 – GigaWatt is een nieuw bordspel ontwikkeld in Amsterdam, gelanceerd via een Kickstartercampagne op 1 maart 2022 om 16:00u. Het spel is gemaakt door duurzame energie enthousiastelingen die met dit spel het publiek meer bewust willen maken van de energietransitie. Tijdens het spel bouw je energiecentrales, investeer je in tech-kaarten, verhandel je elektriciteit met andere spelers en houd je de vraag en productie van je regio in evenwicht. Dit alles  terwijl je je winstgevendheid op peil moet houden en moet overgaan op een niet-fossiele economie.

Het GigaWatt bordspel is de hele maand maart via Kickstarter te bestellen en heeft support nodig om het in productie te kunnen nemen.

Voor meer informatie, neem contact op met Milo van Holsteijn, een van de bedenkers van het spel:
+31622274918 | info@gigawattgame.com

_______ [Zie voor verdere, meer gedetailleerde, informatie hieronder]________

_________________[link to our media kit can be found here]__________________

Relevant thema: Energiecrisis, Parijs doelstellingen en IPCC-rapport

Gezien de huidige mondiale ontwikkelingen, in het bijzonder de energiecrisis die de laatste tijd alleen maar verder is verslechterd door de oorlog in Oekraïne, wordt het steeds relevanter om te verduurzamen. Bovendien benadrukt het nieuwste IPCC-rapport over de Parijs doelstellingen, de urgentie voor de wereld om liever vroeger dan later over te gaan op hernieuwbare energie. In deze uitdagende tijden is GigaWatt een leuke en laagdrempelige manier om deze onderwerpen op de (keuken)tafel te krijgen!

Een spel waarin je de energietransitie in jouw regio oplost
In GigaWatt zijn spelers verantwoordelijk voor de elektriciteitsproductie in een van zes Europese regio’s. Je doel is om kolen en gas te vervangen door wind, zon, kernenergie, biomassa, waterkracht en opslag. De eerste die dat doet, voltooit ‘de energietransitie’ en wint. Op deze reis kom je verschillende (realistische) uitdagingen tegen, zoals: minder stroom omdat de zon niet schijnt, een protest in jouw regio tegen kernenergie, de mogelijkheid om elektriciteit te verhandelen met je buurman, een CO2-belasting die je wordt opgelegd, de snelheid om kolencentrales te sluiten versus het risico op black-outs, de beslissing in welke technologie te investeren… De uitdaging is om de groeiende vraag naar elektriciteit in je regio in balans te houden met de (deels onvoorspelbare) CO2-arme productie van duurzame energie, terwijl kolen en gas ook uitgefaseerd moeten worden.

Onze visie om mensen op een speelse manier te betrekken bij de energietransitie
Wij als makers van het spel werken allemaal in de duurzame energie sector. We houden van het werk dat we doen, vooral omdat het relevant is, een grote uitdaging vormt, strategisch is en een grote puzzel om op te lossen. Dat zijn 4 geweldige ingrediënten voor een spel! Ons belangrijkste doel was om een heel leuk en goed werkend spel te maken (zoals ook met Risk, Catan, Monopoly etc. het geval is), zodat mensen het graag vaker willen spelen (we willen voorkomen dat het té educatief overkomt – duurzaamheid moet mainstream worden). Onze visie is dat terwijl zoveel mogelijk mensen dit spel spelen, we ze hopelijk enthousiast maken over de energietransitie. Onze generatie staat voor de uitdaging om de klimaatverandering te stoppen, of in ieder geval te vertragen, en onze planeet leefbaar te houden voor de toekomstige generaties. En met GigaWatt hopen we meer mensen te inspireren om mee te doen en er plezier in te hebben!

Vind hier meer informatie:

Websitehttps://gigawattgame.com/ 
Kickstarterhttps://www.kickstarter.com/projects/gigawatt/gigawatt-a-power-play-for-the-future 
BoardGameGeekhttps://boardgamegeek.com/boardgame/333481/gigawatt 
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UC3Rl47DpX2h5_DOU5W_y8eQm 
Instagram https://www.instagram.com/gigawattgame 
Tabletopia https://tabletopia.com/games/gigawatt-2022 
Linktree https://linktr.ee/gigawattgame